Overlijden in het buitenland, wat nu gedaan?
Hoe is de wetgeving daar, wie te contacteren, hoe gebeurt de overbrenging en door wie? Ontelbare vragen komen op U af.

Overlijden in het buitenlandFirma Louis De Cock nv heeft mede door jarenlange ervaring een vaste verbintenis met verscheidene instanties. Door de jaren heen kennen wij een netwerk van partners over de hele wereld. Onze buitenlandse partners regelen in samenspraak, de nodige formaliteiten zodat wij  afspraken kunnen maken om zo snel mogelijke tot interventie over te gaan.

Waar ook ter wereld blijven wij steeds in nauw contact met de rechtstreekse familie om hen bij te staan en te informeren. Naderhand kan ter plaatse bij de familie de uitvaart zelf afgesproken worden.

Wat wij voor u regelen:

Wij verwittigen de lokale overheid alsook de Belgische ambassade of het Belgische consulaat wanneer een Belg in het buitenland overlijdt. Vervolgens word de overlijdensakte opgemaakt. Vervolgens moet de buitenlandse overlijdensakte worden erkend in België.

Wij zorgen voor de repatriëring van het stoffelijk overschot en persoonlijke bezittingen. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op het portaal België.

Uiteraard kan dit ook in de andere richting werken: immers de laatste wens kan net zo goed een uitvaart in het buitenland betekenen. Firma Louis De Cock betracht steeds aan dergelijke specifieke wensen te voldoen en deze te respecteren.

Overlijden in het buitenland?

Bel ons zo snel mogelijk, begrafenisonderneming Firma De Cock is dag en nacht bereikbaar 7/7 op het telefoonnr: +323 827.34.77.