Bornem-wachtruimteH

Samen met drukkerij Baete bedachten we dat ook de families in Vlaams Brabant toch liever in eigen streek afscheid zouden nemen bij een overlijden.  Rouwcentrum Bornem bestaat nu sinds 2000 en vele Bornemnaars en mensen uit omstreken hebben de weg naar ons rouwcentrum gevonden.  Onze vertegenwoordiger en ceremoniemeester ter plaatse doet er alles aan de laatste wens te volbrengen.

 

Fase 1 = Het rouwcentrum
Op 19 juni werd het rouwcentrum ingewijd door abt Leo in aanwezigheid van burgemeester Luc De boeck. Voor de inrichting werd er bewust gekozen voor natuurlijke materialen. De ontvangstruimte ademt eenvoud, rust en sereniteit uit. Mensen moeten zich hier “goed” voelen in emotionele dagen, een gevoel van huiselijkheid ervaren.

Bornem-plan01

Fase 2 = Bouw van de aula

In augustus 2015 startten we met de bouw van een aula voor uitvaarten voor alle mogelijke levensbeschouwingen. Hier gaan we voor een totaal nieuw concept om nog meer een persoonlijk karakter aan een uitvaart te kunnen bieden. In deze aula kunnen wij de families nog net dat ietsje meer bieden. Het persoonlijk detail speelt hier een belangrijke rol, maar ook wensen wij in te spelen op die donkere periode die wij een beetje lichter trachten te maken. Zo kunnen we tijdens de zomermaanden de uitvaart deels buiten laten uitvoeren. Of u maakt de keuze de afscheidsplechtigheid binnen te houden en de genodigden nadien van een hapje en een drankje te voorzien in de daartoe bestemde ruimte. Aan het rouwcentrum is ook een ruime parking voorzien.

Bornem-plan02

Rouwcentrum De Cock & Baete

Kloosterstraat 22
2880 Bornem
Tel: 03/899.22.86

Bornem